Нові функціоналізовані похідні 1-(2-тіазоліл)-піразолу - Братенко, М.К.; Панасенко, Н.В.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2010)
Встановлено, що N-(2-тіазоліл)гідразони феніл(гетарил)метилкетонів при дії реагенту Вільсмейєра–Хаака циклізуються до етилових естерів 2-(4-формілпіразол-1-іл)-1,3-тіазоліл-4-карбонових та оцтових кислот, які легко модифікуються у відповідні кислоти, оксими та нітрили.