Пам’яті Віктора Васильовича Скопенка (Украинский химический журнал, 2010)
5 липня після тяжкої хвороби на 75-му році пішов із життя Віктор Васильович Скопенко —відомий спеціаліст у галузі хімії координаційних сполук, доктор хімічних наук, професор, академік НАН та АПН України, Герой України, Заслужений діяч науки і техніки України, заслужений професор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, почесний доктор Чернівецького, Донецького, Дніпропетровського, Таврійського, Московського, Ростовського, Білоруського, Братиславського, Ягеллонського університетів, Південно-Західного університету Болгарії, Національного університету Узбекистану ім. Мірзо Улугбека, почесний професор Чаотунгського національного університету (Китай), Міжнародного університету Платона, Університету культури (Тайвань), почесний доктор і професор Цзілінського університету (Китай), почесний громадянин Києва та Сандомира (Польща).