Задача оптимального керування процесом дифузії - Копець, М.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
У цій статті ми розглядаємо задачу оптимального керування процесом, який описується рівнянням дифузії. Критерій оптимальності є квадратичним із скінченною верхньою межею. Для розв’язування цієї задачі використовується метод динамічного програмування. В результаті отримано інтегродиференціальне рівняння Ріккаті. За допомогою цього рівняння розв’язок задачі оптимального керування отримано в замкненій формі.