Ізоморфне заміщення атомів у шаруватій структурі титанатів Діона–Якобсона BaLn₂Ti₃O₁₀ - Тітов, Ю.О.; Слободяник, М.С.; Краєвська, Я.А. (Украинский химический журнал, 2011)
Визначено та проаналізовано умови ізоморфних заміщень атомів в А- і В-позиціях тришарової структури титанатів BaLn₂Ti₃O₁₀ по типам BaLn₂₋ₓLnᴵₓTi₃O₁₀ (Ln = La, Nd; Lnᴵ = Gd, Dy, Er, Lu), Ba₁₋ₓAᴵᴵₓLа₂Ti₃O₁₀ (AII = Ca, Sr), BaLa₂Ti₃₋ₓBᴵᵛₓO₁₀ (Bᴵᵛ = Zr, Sn) та BaLa₂Ti₃₋ₓFeₓ/₂Nbₓ/₂O₁₀. Встановлено необхідні критерії реалізації ізоморфнозаміщених шаруватих фаз на основі титанатів BaLn₂Ti₃O₁₀, які враховують геометричний фактор, а також характер хімічних зв’язків у кристалах.