Політика царського уряду стосовно цукрової галузі в ХІХ – на початку ХХ ст. - Буравченко, Р.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2005)
У даній статті висвітлюються специфічні особливості політики царського уряду стосовно цукрової промисловості в Україні протягом XIX - на початку XX ст. Робиться порівняльний аналіз політики уряду стосовно тарифів на ввезення іноземного цукру - мита і тарифів на цукор внутрішнього виробництва - акцизу.