Шляхи регулювання функцій мікробних угруповань ґрунту в аспекті біологізації землеробства і стійкого розвитку агроекосистем - Іутинська, Г.О. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2006)
Наведено дані, що стосуються заходів керованого впливу на такі важливі функції мікробних угруповань ґрунту, як фіксування азоту, мобілізація фосфору, біологічний захист рослин від шкідників шляхом застосування біологічно активних сполук, що мають фітогормональні або антибіотичні властивості.