О линеаризации систем нелинейных функционально-разностных уравнений в окрестности положения равновесия - Пелюх, Г.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Встановлено умови iснування неперервної взаємно однозначної замiни змiнних, яка приводить нелiнiйну систему функцiонально-рiзницевих рiвнянь до лiнiйного вигляду.