Системне стратегічне планування і бюджетування людиноцентриського соціально-економічного розвитку держави і регіонів (інституалізація бюджетного федералізму унітарної держави) - Столярова, В.В. (Вісник економічної науки України, 2022)
У статті в порядку постановки і обговорення обґрунтовано методологічний підхід до стратегічного планового бюджетного забезпечення завдань і заходів людиноцентриського, орієнтованого на людину, соціально-економічного розвитку держави і регіонів. З використанням гармонійних пропорцій «Золотого перетину» (як еталонних) визначено межі бюджетного централізму з бюджетним федералізмом та масштаб зони соціального діалогу центральних і регіональних органів влади при бюджетному плануванні фінансового забезпечення завдань і заходів стратегічного соціально-економічного розвитку держави і регіонів. Наведені визначення сутності і змісту людиноцентриського соціально-економічного розвитку та планового бюджетування стратегічних завдань і тактичних заходів державного управління національним господарством в умовах зовнішньо нав’язаного вільного