Перспективи виробництва альтернативного автомобільного палива в Україні (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 8 червня 2022 р.) - Жук, Г.В. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді зазначено, що однією з нагальних проблем, які постали сьогодні перед Україною і потребують термінового вирішення, є зменшення імпортозалежності нашої держави в паливній галузі. Установи НАН України мають значний науковий потенціал і накопичили багаторічний досвід з розвитку та впровадження новітніх технологій виробництва, переробки й ефективного використання альтернативних автомобільних палив — біометану, біодизелю, синтетичного моторного палива, а також водню.