Яскравий сплав фізики та математики (до 85-річчя академіка НАН України Л.А. Пастура) - Славін, В.В.; Щербина, М.В. (Вісник НАН України, 2022)
21 серпня виповнюється 85 років видатному математику, лауреату Державної премії УРСР в галузі науки і техніки (1986), заслуженому діячеві науки і техніки України (2019), лауреату іменних премій НАН України: імені М.М. Боголюбова (2002) та імені М.В. Остроградського (2009), головному науковому співробітнику відділу теоретичної фізики Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України, доктору фізико-математичних наук (1976), професору (1989), академіку НАН України (1990) Леоніду Андрійовичу Пастуру.