Тенденції розвитку підприємств-постачальників енергоресурсів в умовах лібералізації енергоринку - Шведкий, В.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2021)
У статті виявлені тенденції розвитку підприємств-постачальників енергоресурсів, які склалися під впливом лібералізації ринку. Серед них: закріплення дивізіонального принципу розбудови організаційної структури; створення нових клієнтських моделей, покликаних максимально наблизити постачальника до споживача; діджиталізація сервісів; поступове зміщення акцентів на застосування нецінових методів конкуренції. Визначено ризики, що виникають для цієї групи ринкових суб’єктів.