Трансформація логістичної діяльності в умовах діджиталізації - Шкригун, Ю.О. (Управління економікою: теорія та практика, 2021)
У статті досліджено питання трансформації логістичної діяльності в теоретичному аспекті. Розглянуто дефініції «трансформація», «логістична діяльність» на основі визначення їх сутності з точки зору філософії, економіки та соціології. Наведено, що трансформація логістичної діяльності – це багатоаспектний процес, що швидко змінюється, але він підпорядковується законам у суспільному розвиткові і ґрунтується на розумінні таких понять як «зміна», «процес», «розвиток», «зміст» і «форма». Надані тлумачення означених термінів. Виділено і запропоновано сутнісну основу трансформації логістичної діяльності для забезпечення ефективності логістичного менеджменту, керованості логістичної діяльності в умовах, що постійно змінюються. Окреслені питання забезпечення якості логістичного сервісу. Розглянуто напрями трансформації логістичної діяльності в умовах діджиталізації.