Інститут програмних систем НАН України: історія і сьогодення (до 30-річчя від дня заснування установи) - Сергієнко, І.В. (Вісник НАН України, 2022)
Статтю присвячено підсумкам 30-літньої діяльності Інституту програмних систем НАН України — провідної в Україні науково-дослідної установи в галузі дослідження, розроблення і застосування нових методів, інструментальних засобів і перспективних технологій програмування, створення високоякісних, конкурентоспроможних складних комп’ютерних систем обробки даних і знань, стандартизації в галузі програмної інженерії.