Становлення та розвиток наукової школи з математичної теорії фільтрації (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України І. І. Ляшка) - Сергієнко, І.В.; Хіміч, О.М. (Вісник НАН України, 2022)
У вересні 2022 р. виповнюється 100 років від дня народження відомого педагога, науковця, організатора освіти і науки, засновника наукової школи з математичної теорії фільтрації, двічі лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (1981, 1989), заслуженого діяча науки і техніки України (1972), лауреата премії ім. М.М. Крилова НАН України (1975) доктора фізико-математичних наук (1963), професора (1965), академіка НАН України (1973) Івана Івановича Ляшка.