Параметрична ідентифікація математичних моделей процесів в гідротехнічних спорудах - Король, В.В.; Стефанишин, Д.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2008)
Наведені результати рішення задач параметричної ідентифікації математичних моделей процесів в гідроспорудах з використанням різних методів – “прямих методів” (методів звернення прямої задачі), методів “підстановки”, що зводилися до розв’язання серії прямих задач при варіюванні значень шуканих параметрів, та екстремальних методів, що базувалися на мінімізації нев’язки між розрахунковими даними та даними, отриманими при натурних спостереженнях.