Декомпозитивне розпізнавання символьної інформації з креслень із використанням технологій штучного інтелекту - Кубик, О.О.; Мазурець, О.В.; Ковальчук, С.С. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2008)
Розроблено новий метод декомпозитивного розпізнавання креслень шляхом поетапного відокремлення з них і розпізнавання однотипних образів. Описано технологію розділення креслення на блоки графічної та символьної інформації з використанням нейронних схем. Проведено аналіз перспективних технологій штучного інтелекту з метою визначення оптимального методу розпізнавання символьної інформації на графічних зображеннях.