Використання генетичних алгоритмів в оперативній діагностиці обладнання ЕЕС - Лежнюк, П.Д.; Рубаненко, О.Є.; Пиріжок, М.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2008)
В статті розглянуто приклад використання генетичного алгоритму в формуванні бази даних для навчання нейронної мережі, яка використовується для оптимізації програмного забезпечення мікропроцесорного пристрою діагностики РПН силових трансформаторів.