Унікальні іменні кристали України природного походження - Павлишин, В.І.; Чернієнко, Н.М.; Оспіщева-Павлишин, М.А. (Вісник НАН України, 2022)
У статті стисло висвітлено мінералогію двох найпопулярніших в Україні коштовних каменів — топазу і берилу. Вони зародилися в камерних пегматитах Волині й добре репрезентовані в Музеї коштовного і декоративного каміння в смт Хорошів Житомирської області. Описано експоновані в цьому музеї іменні кристали топазу і берилу.