Із зали засідань Президії НАН України (31 серпня 2022 р.) (Вісник НАН України, 2022)
На засіданні Президії НАН України 31 серпня 2022 року розглядалися такі питання: українська державність: історичні ретроспекції, сучасні загрози та виклики (доповідач — академік НАН України В.А. Смолій); національне відродження України у повоєнний період (доповідач — член-кореспондент НАН України Г.І. Зеленько); про роботу установ Північно- Східного наукового центру НАН України і МОН України, які розташовані у районах проведення активних бойових дій (доповідач — академік НАН України В.П. Семиноженко); про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); кадрові та поточні питання.