Інноваційний підхід до національної стійкості України: стратегія випередження загроз (рецензія на Національну доповідь "Національна стійкість України: стратегія відповіді на виклики та випередження гібридних загроз") - Андрущенко, В.П. (Вісник НАН України, 2022)
Національна доповідь, підготовлена колективом фахівців Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України, є спробою в сучасних геополітичних умовах обґрунтувати концепцію національної стійкості (резильєнтності) як стійкості цивілізаційної суб’єктності країни, визначити її стратегію забезпечення збалансованості розвитку та успішної протидії і випередження зовнішніх та внутрішніх загроз, у тому числі гібридних. Досліджено питання взаємодії національної стійкості й національної безпеки держави, поставлено проблему інституційного забезпечення стратегії національної стійкості.