Моделювання надійності структурованого програмного забезпечення - Трунов, О.М.; Волкова, С.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2008)
В статті представлено та проаналізовано модель оцінювання надійності програмного забезпечення (ПЗ), що враховує властивості команди розробників та спеціалістів з тестування ПЗ, які працюють над реалізацією структурованого програмного продукту (ПП). Представлена методика дозволяє досліджувати динаміку виникнення дефектів у часі, ймовірність появи критичного дефекту, що визначає ймовірність виникнення відмови модуля ПЗ та системи в цілому, густину ймовірності виникнення відмов та ін. Сформовано функцію надійності для модуля ПЗ та системи в цілому. Приведено класифікацію типів дефектів ПЗ за складністю та представлено розрахунки коефіцієнтів, які впливають на якість та визначають надійність ПЗ. Запропоновано рекомендації щодо підвищення надійності структурованого ПП.