Вплив атмосферної корекції гіперспектральних даних сенсора EO-1 Hyperion на позицію червоного краю - Сахацький, О.І.; Шпортюк, З.М.; Сибірцева, О.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено вплив атмосферної корекцiї даних сенсора Hyperion методом вiднiмання темного об’єкта на величину позицiї червоного краю спектрiв вiдбиття. Проведено зiставлення REP-зображень, побудованих за даними без атмосферної корекцiї та пiсля проведення атмосферної корекцiї з подальшою класифiкацiєю зображень, щоб оцiнити, чи покращує атмосферна корекцiя роздiлення рiзновидiв наземного покриву при картуваннi з використанням позицiї червоного краю. Встановлено, що використання атмосферно коригованих даних показало збiльшення контрастiв у значеннях REP, покращення роздiлення рiзновидiв наземного покриву i точностi картування.