Діаграма плавкості потрійної системи B–BN–B2O3 при 5 ГПа - Туркевич, В.З.; Соложенко, В.Л.; Пріхна, Т.О.; Туркевич, Д.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дiаграму плавкостi потрiйної системи B−BN−B2O3 при 5 ГПа побудовано шляхом термодинамiчного розрахунку в межах моделей феноменологiчної термодинамiки. Дiаграма характеризується наявнiстю чотирьох нонварiантних рiвноваг: двi евтектичнi, одна перитектична й одна − максимум на моноварiантнiй евтектичнiй кривiй.