Захисний вплив похідних ангулярних тіазолохіназолінонів і тіазолотієнопіримідинонів при реперфузійних порушеннях функціонального стану серця - Сагач, В.Ф.; Шиманська, Т.В.; Добровольський, Ф.В.; Зборовський, Ю.Л.; Орисик, В.В.; Васькевич, Р.І.; Станінець, В.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
В експериментах на iзольованих серцях морських свинок, якi перфузували за методом Лангендорфа, показано здатнiсть функцiонально замiщених похiдних тiазолохiназолiнонiв та тiазолотiєнопiримiдинонiв (C15H15N3O2S i C12H9KH2O3S2) збiльшувати ефективнiсть кисневого обмiну серця та виявляти властивостi iнгiбiторiв утворення мiтохондрiальних пор, що обумовлює їх захисний вплив на функцiю серця в умовах iшемiї-реперфузiї.