Cтруктурний аналог вітаміну B1 3-децилоксикарбонілметил-4-метил-5-(β-гідроксіетил)тіазолій хлорид (ДМГТ) блокує трансмембранний струм через іонні канали, що утворені ністатином у бішаровій ліпідній мембрані - Шатурський, О.Я.; Романенко, О.В.; Гіммельрейх, Н.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Аплiкацiя 0,1 ммоль/л cтруктурного аналога вiтамiну B1(тiамiну) — 3-децилоксикарбонiлметил-4-метил-5-(β-гiдроксiетил)тiазолiй хлориду (ДMГT) з цис-боку холестеролвмiсної бiшарової фосфолiпiдної мембрани в симетричному розчинi 100 ммоль/л KCl викликала зворотне зменшення провiдностi нiстатинових каналiв, реконструйованих з того самого боку мембрани, на (67 ± 3)%. Провiднiсть нiстатинових каналiв, вбудованих у лiпiдний бiшар мембрани з цис-боку, не змiнювалася, коли ДМГТ був введений з протилежного транс-боку модифiкованої мембрани. Кiнетикою iнгiбування ДМГТ однобiчних нiстатинових каналiв не виявлено кооперативностi, отже можна припустити, що ДМГТ зв’язується лише з одним негативно зарядженим центром каналу. Вiдносно висока pK зв’язування ДМГТ з нiстатиновими каналами (4,77) дає змогу зробити висновок, що такий центр здатний забезпечувати специфiчну взаємодiю з ДМГТ.