Електронна структура поверхні нанокристалічного дисульфіду вольфраму - Шпак, А.П.; Кордубан, О.М.; Куліков, Л.М.; Крищук, Т.В.; Кьоніг, Н.Б.; Кандиба, В.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Електронна структура поверхнi нанокристалiчних зразкiв 2H-WS2 з рiзним середнiм розмiром анiзотропних наночастинок була дослiджена методом РФС пiсля вiдпалу при 293–1073 К. Згiдно з даними РФС, поверхня наночастинок 2H-WS2 є нестехiометричною i вiдповiдає фазi WSx, де x = 1,4–1,5. Для найменших наночастинок 2H-WS2 з d[013] = 3,8(3) нм; d[110] = 17(1) нм зафiксовано вплив на стан поверхнi розмiрного фактора.