Электрохимическое исследование антиоксидантных свойств мелатонина - Шаповал, Г.С.; Кузнецова, Т.Ю.; Соловьев, В.В.; Кругляк, О.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Методами iмпульсної вольтамперометрiї та iмпедансометрiї дослiджено властивостi нейрогормону мелатонiну. Встановлено зниження висоти хвиль гiдроксильних радикалiв i пероксиду водню, а також негативний зсув потенцiалу хвилi кисню пiд впливом мелатонiну. Аналiз отриманих даних дозволяє зробити припущення щодо механiзму антирадикальної та антиокиснювальної активностi мелатонiну, а також щодо можливостi утворення комплексу останнього з молекулярним киснем.