Світовий досвід антиінфляційної політики держави: рекомендації для України - Папаiка, О.О.; Горбанський, А.Б. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Узагальнено досвід країн світу, які використовували різні монетарні режими, – таргетування грошових агрегатів, валютного курсу, інфляції. З'ясовано особливості антиінфляційної політики у валютних союзах, а також у країнах, які не дотримуються одновимірного підходу. Визначено перепони і переваги переходу до режиму інфляційного таргетування в Україні. Ключові слова: інфляція, монетарний режим, таргетування, грошово-кредитна політика, грошова маса.