«Укрзалізниця» как естественная монополия - Петренко, Е.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Стаття присвячена проблемі розвитку ринкових відносин у залізничному комплексі України. Розглянуто питання демонополізації «Укр¬за¬лізниці» у зв’язку із прийняттям Державної цільової програми реформування залізничного транспорту на 2010-2015 рр. Визначено, що особливе народногосподарське значення залізничної галузі обумовлює вимоги до характеру її ринкового реформування значно інші, ніж у галузях промисловості та народного господарства. Ключові слова: «Укрзалізниця», ринкові відносини, залізнична галузь, транспорт, демонополізація.