Каталітичне окиснення етилбензену озоном у розчині оцтової кислоти - Потапенко, Е.В.; Андреєв, П.Ю.; Погорєлова, І.П. (Украинский химический журнал, 2011)
Досліджено реакцію озонування етилбензену в оцтовій кислоті в присутності ацетату Со(ІІ). Встановлено, що добавка CF₃COOH у каталітичну систему значною мірою підвищує активність окисненої форми кобальту в реакції з етилбензеном. Визначено кінетичні параметри основних стадій каталітичного циклу.