Мечі та кинджали у поховальному обряді Усть-Альмінського некрополя - Медведєв, Г.В. (Археологія і давня історія України, 2020)
У статті розглянуто поховання з мечами та кинджалами з Усть-Альмінського пізньоскіфського некрополя, визначено їх типи, кількість та хронологію, а також роль клинкової зброї у поховальному обряді — функціональну та як соціальний індикатор. На Усть-Альмінському некрополі з’являються традиції поховального обряду, характерні для населення сарматської доби, через контакти із степовими