«А дівчат амазонки привчали до зброї, коней та полювання…» - Фіалко, О.Є. (Археологія і давня історія України, 2020)
У статті розглянуто серію поховань скіфських дівчаток зі зброєю. Завдяки аналізу поховальних комплексів доводиться коректність віднесення дітей до групи амазонок.