Імпорт або імітація: про особливості буджацької культури Північно-Західного Причорномор’я - Іванова, С.В. (Археологія і давня історія України, 2020)
Своєрідність матеріальної культури, перш за все — кераміки, дозволила дослідникам виділити особливу буджацьку культуру ямної культурно-історичної спільноти. Вирішення питання імпорту або місцевого виробництва деяких форм посуду дозволяє дійти висновку про наявність різноманітних та довготривалих зв’язків з культурами Центральної та Південно-Східної Європи, під впливом яких поступово склався керамічний комплекс буджацької культури.