Антропологія і археогенетика первісного населення України: координація результатів - Потєхіна, І.Д. (Археологія і давня історія України, 2020)
Статтю присвячено результатам міждисциплінарних досліджень населення території України за антропологічними матеріалами з неолітичних могильників Дніпровського Надпоріжжя та поховань трипільської культури. Проводиться аналіз археогенетичних даних, отриманих в результаті секвенування давньої ДНК з цих поховань та їх кореляції з антропологічним контекстом. Висвітлюються витоки антропологічних типів, їхнє генетичне підґрунтя та антропологічні зв’язки первісного населення Північного Причорномор’я.