Синтез твердих розчинів заміщення в системі K₂O—P₂O₅—In₂O₃—Mᴵᴵᴵ ₂O₃, де Mᴵᴵᴵ — Cr, Fe, Mn - Іваненко, О.П.; Нагорний, П.Г.; Бойко, Р.С.; Корнієнко, З.І. (Украинский химический журнал, 2011)
Синтезовано методом розчин-розплаву ряд твердих розчинів заміщення в сполуці K₃In(PO₄)₂, із заміщенням індію на хром, ферум та манган. Показано, що заміщення індію на хром проходило в межах від 0.19 до 0.54, для феруму — від 0.10 до 0.54, для мангану — від 0.032 до 0.091. За допомогою ІЧ-спектроскопії доведено наявність у сполуці ортофосфатного аніона, а ступінь окиснення перехідних металів, який для всіх становив 3+, підтверджено електронною спектроскопією дифузного відбиття.