Свинцева печатка візантійського чиновника кінця XI — початку XII ст. з розкопок 2019 р. в садибі Софійського собору у Києві - Бобровський, Т.А.; Євдокімова, О.О. (Археологія і давня історія України, 2021)
У статті проаналізовано текст легенди та історичні обставини появи візантійського моливдовула кінця ХІ — початку ХІІ ст., знайденого під час розкопок 2019 р. у садибі Софійського собору у м. Києві.