Мікротопографія язичницького могильника Х ст. під садибою Десятинної церкви в Києві - Козюба, В.К. (Археологія і давня історія України, 2021)
Статтю присвячено розгляду мікротопографії могильника Х ст. на місці садиби пізнішої Десятинної церкви. Проаналізовані результати досліджень ХХ — початку ХХ І ст. дозволили з’ясувати місця розташування і розміри кількох курганних насипів, простежити зв’язок між інгумаціями і горілими плямами над ними в складі поховальних комплексів.