Поховання у сидячому положенні на території Південної Русі - Бібіков, Д.В. (Археологія і давня історія України, 2021)
Стаття присвячена південноруським похованням Х—ХІ ст., здійсненим у сидячому положенні. Аналіз їх речового набору та обрядових рис дозволяє простежити шляхи трансформації цього звичаю, а також — зміну соціального та етнічного складу похованих.