Браслети з зооморфними закінченнями (за матеріалами розкопок могильника Острів 2017—2020 рр.) - Дяченко, Д.Г. (Археологія і давня історія України, 2021)
Стаття присвячена браслетам зі зооморфними закінченнями, виявленим на західнобалтському некрополі Острів у 2017—2020 рр. Розглядаються типи прикрас, стиль, історія досліджень.