Синтез та деякi перетворення 2-амiно-4-хлоро-1Н-5-формiлiмiдазолiв - Чорноус, В.О.; Грозав, А.М.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2011)
Відновленням 2-азидо-4-хлоро-1Н-5-формілімідазолів дихлоридом олова синтезовані 2-аміно-4-хлоро-1Н-5-формілімідазоли, які були використані для отримання відповідних N-(2-імідазоліл)-N’-арилсечовин та N-(5-імідазоліл)метиленамінів.