Донецький гірничо-металургійний центр і виробничі центри східноєвропейського степу доби бронзи: порівняльний аналіз виробничої діяльності - Бровендер, Ю.М. (Археологія і давня історія України, 2021)
У статті на основі порівняльного аналізу джерел, що походять з гірничо-металургійних центрів епохи пізньої бронзи східноєвропейського степу, досліджених розкопками, визначається загальне і особливе в виробничій діяльності Донецького центру, активне функціонування якого пов’язується з носіями зрубної спільноти в її бережнівсько-маївській культурній традиції.