Могили скіфських амазонок: типологія та конструктивні особливості - Фіалко, О.Є. (Археологія і давня історія України, 2021)
У статті розглянуто поховання войовниць п’ятьох регіональних груп Європейської Скіфії. Репрезентовано могили 11 типів з варіантами. Проаналізовано характер конструктивних елементів поховальних споруд.