Поселення заключного періоду доби бронзи поблизу м. Зимогір’я в долині р. Лугані - Пробийголова, О.C. (Археологія і давня історія України, 2021)
У статті публікуються результати досліджень поселення доби бронзи поблизу м. Зимогір’я в долині р. Лугань. Добрий стан збереженості кам’яних стін споруд та чітко простежені будівельні етапи роблять отримані дані важливим джерелом для вивчення доби пізньої бронзи регіону. Матеріали поселення демонструють зміни в техніці кам’яної кладки, форми споруд, керамічного посуду протягом заключного періоду бронзового віку.