Райковецька культура в Середньому Подніпров’ї - Дяченко, Д.Г. (Археологія і давня історія України, 2021)
Стаття присвячена райковецькій культурі в Середньому Подніпров’ї. Враховуючи досягнення вітчизняної археології у розвитку питання, визначено основні проблеми та можливі шляхи їх вирішення. Розглянуто ґенезис, хронологію й особливості розвитку матеріальної культури райковецьких пам’яток VIII—IX ст. правобережної частини долини Дніпра.