Основні етапи історії населення Дніпровського Лісостепового Лівобережжя середини VІІ — початку ІІІ ст. до н. е. - Гречко, Д.С. (Археологія і давня історія України, 2021)
Стаття присвячена періодизації етнокультурної історії населення Дніпровського лісостепового Лівобережжя протягом скіфського часу. Запропоновано виділення основних етапів розвитку місцевих племен, які мали свої характерні риси та були обумовлені кардинальними змінами етно-політичної ситуації на теренах Східної Європи.