Господарський уклад мешканців городища Ширяєве - Бондаренко, В.Л.; Каравайко, Д.В. (Археологія і давня історія України, 2021)
У статті проаналізовано господарський уклад мешканців городища раннього залізного віку Ширяєве. Зроблено попередні висновки щодо розвитку землеробства. Визначено видо-віковий склад свійської худоби. Означено основні промислові тварини. Висновки зроблено на тлі порівняння з матеріалами інших пам’яток — зокрема, городищ Більськ, Мариця, Переверзево, а також ряду укріплень юхнівської культури лісової смуги. Відмічається значний розвиток рибальства, проте без застосування сіток.