Таранний бій і "сарматська посадка" — коментар до праці Олександра Симоненка "Сарматские всадники Северного Причерноморья" - Гуцул, В.M. (Археологія і давня історія України, 2021)
У тексті дискутуються техніки бойового застосування списа сарматською кіннотою античної доби, відображені у візуальних джерелах. Автор зробив спробу інтерпретувати «баталістичну сарматську іконографію» за допомогою західноєвропейських фехтувальних трактатів XV—XVI ст. і висловив свої аргументи стосовно можливості / неможливості побутування кінного таранного бою і дворучного хвату списа в арсеналі сарматських мілітарних практик.