Термодинаміка власних точкових дефектів телуриду стануму - Фреїк, Д.М.; Прокопів, В.В.; Горічок, І.В. (Украинский химический журнал, 2011)
Методом термодинамічних потенціалів проведено аналіз домінуючих точкових дефектів, а також рівноважної концентрації вільних носіїв заряду та ступеня відхилення від стехіометрії SnTe у залежності від технологічних факторів двотемпературного відпалу — температури відпалу Т та тиску пари халькогену PTe₂. Розраховано енергії утворення моновакансій металу і халькогену