Схема зв’язку між характеристичними термодинамічними функціями та їх змінними параметрами - Рудницька, Г.А.; Каменська, Т.А. (Украинский химический журнал, 2011)
Запропоновано схему, в якій наочно і логічно поєднані всі характеристичні термодинамічні функції та їх незалежні змінні параметри. Ця схема надає можливість встановлювати математичний зв’язок між характеристичними функціями, визначати їх частинні похідні та повні диференціали, а також записувати інші рівняння, в які входять зазначені термодинамічні характеристики.