Про техніку виготовлення псевдокручених джгутів пекторалі з Товстої Могили - Бабенко, Л.І. (Археологія і давня історія України, 2022)
У статті наводиться реконструкція технічних прийомів, використаних майстром при виготовленні псевдокручених джгутів пекторалі з Товстої Могили.